Homnex jogi garancia

INTÉZZE INGATLANÜGYLETEIT BIZTONSÁGOSAN, KÉNYELMESEN, KÖLTSÉGHATÉKONYAN!

Homnex

HOMNEX JOGI GARANCIA

A jelmondatunkban szereplő „HOMNEX jogi garancia” tartalma:

Homnex

A HOMNEX jogi garancia első eleme

A HOMNEX jogi garancia első eleme az ingatlanjogban jártas ügyvéd közreműködésének biztosítása a felek (vevő) erre vonatkozó külön igénye esetén.

Az ingatlan-adásvétel során nagyon fontos az ingatlanjogban jártas, megfelelő felelősségbiztosítással rendelkező ügyvéd közreműködése. Irodánk ügyvédei biztonságot nyújtanak mind az eladó, mind pedig a vevő részére egyaránt. 

Az általános joggyakorlat szerint a vevő hozza és fizeti az ügyvédet. Bár ezt jogszabály nem írja elő, a joggyakorlat azonban a szerződés elkészítését az ingatlan megszerzésével kapcsolatos költségként értelmezi, hiszen az ingatlan adásvétel során a nagyobb kockázatot kétségtelenül a vevő vállalja.

 

Homnex

A HOMNEX jogi garancia második eleme

A HOMNEX jogi garancia második eleme az átruházási garancia. A Polgári Törvénykönyv alapján a közvetítői szerződés a közvetítő részéről teljesítettnek tekinthető a szerződés megkötésének időpontjában.
A Megbízó ügyleti akarata azonban (eladói és vevői oldalon egyaránt) minden esetben az ingatlan tulajdonjogának átruházására irányul, nem csupán a szerződés megkötésére.

A szerződés megkötését követően gyakran előfordul, hogy a Megbízó érdekkörén kívül eső okból meghiúsul az ingatlan tulajdonjogának átszállása (pl.: a vevő nem kapja meg a hitelt). Ilyen esetben Irodánk a szerződéskötéskor átvett megbízási díjat visszafizeti Megbízó részére, az Általános Szerződési Feltételekben foglaltaknak megfelelően.